Friday, December 9, 2011

Doktor-Doktor Paling Kejam

Jack Kevorkian


Dikatakan bahawa ia membenarkan 130 atau lebih daripada pesakit untuk mati dengan bantuannya. Kevorkian mencipta enjin EUTHANASIA sendiri yang akan membolehkan seorang pesakit untuk mati dua cara. Yang pertama adalah “Thanatron”, yang menggunakan infus untuk menyuntik pesakit dengan garam, sodium thiopental, dan kalium klorida. Dia juga menggunakan “Mercitron,” yang melibatkan masker gas karbon monoksida yang memanfaatkan. Akhirnya, tindakan-tindakannya diselidiki dan beliau ditangkap atas tuduhan pembunuhan tingkat dua dan menjawat penjara-masa dari 1999-2007, tetapi hari ini adalah pembebasan bersyarat.


 Walter Freeman

Meskipun bukan doktor yang normal, Walter Freeman adalah seorang ahli saraf yang lulus dari Yale dan University of Pennsylvania Medical School. Bahkan meskipun ia tidak berangkat dengan niat jahat, Freeman menyelesaikan lebih daripada 3.500 lobotomi di AS, terutamanya Rosemary Kennedy dan banyak lainnya. Sementara hari ini lobotomi jarang digunakan, Freeman membantu untuk menyempurnakan mereka dan membuat kemasyhuran selepas mampu menyelesaikan mereka berjaya dan “menyembuhkan” pasien.

 Namun, Freeman tampaknya menjadi sangat bersemangat; menggunakan pemecah es daripada dapur untuk menyelesaikan Lobotomi, menyelesaikan lebih daripada 20 lobotomi dalam satu hari tanpa menggunakan seorang doktor bedah, dan bahkan membolehkan media untuk menonton Lobotomi dilakukan yang pada akhirnya berakhir dalam kematian , sebagai pemecah es menyelinap ke otak pesakit. Percaya atau tidak, sepertinya Freeman unbothered oleh kematian manusia dan meneruskan untuk melakukan operasi lain.

 Harry Howard Holmes (Herman Mudgett)


Harry Howard Holmes, yang lahir adalah Herman Mudgett, adalah pembunuh berantai pertama yang akan digantung di Amerika. Dia pergi ke University of Michigan Medical School pada tahun 1884 untuk menjadi seorang doktor. Beliau sering mencuri mayat dari makmal sekolah dan mereka yang kurang upaya, dan kemudiannya mendakwa bahawa orang-orang itu telah terbunuh secara tidak sengaja. Melalui ini, ia mampu mengumpul insurans daripada dasar yang dia keluarkan pada setiap orang. Setelah dia lulus, ia pindah ke Chicago. Di sini, ia meyakinkan pekerja apotek tempatan untuk membenarkan dia mengambil alih pemilikan sebuah hotel. Di hotel, ia bereksperimen dengan tubuh, sering kali memilih wanita untuk menjadi mangsa dan mengcekik sampai mati. Mayat-mayat itu dibedah, dibuang daging mereka untuk dijadikan kerangka model. Dia kemudian menjual tubuh untuk sekolah perubatan.

Arnfinn Nesset

Meskipun secara teknikal bukan doktor, Arnfinn Norway Nesset adalah seorang jururawat yang dituduh membunuh 22 daripada pesakit-pesakitnya. Semua 22 daripada mereka dibunuh dengan suntikan mematikan Curacit, yang merupakan ubat relaksasi otot. Kerana pilihan ubat, penyiasatan untuk mendapati Nesset bersalah daripada jenayah itu sukar. Curacit adalah ubat yang lembur menjadi sangat sulit untuk dikesan dalam tubuh. Penyelidikan itu berlangsung dua tahun dan pada akhir persidangan lima bulan, ia didapati bersalah membunuh 22 orang dan dikenakan 21 tahun di penjara, yang maksimum dalam hukum Norway. Pada tahun 2004 dia dibebaskan, dan dikatakan hidup di bawah nama yang berbeza di suatu tempat di Norway.

Carl Clauberg

Salah satu daripada dua doktor perubatan Jerman Nazi pada senarai, Carl Clauberg adalah salah satu daripada banyak doktor yang melakukan eksperimen di banyak kem konsentrasi Nazi, khususnya Auschwitz. Selepas menerima pangkat ketua doktor dan mempelajari ginekologi, ia menjadi profesor ginekologi di Universiti Königsberg. Setelah menjadi Nazi pada tahun 1933, Clauberg, pada 1942, mendekati Heinrich Himmler dan menyarankan percubaan tentang sterilisasi massal untuk perempuan. Himmler bersetuju dan ditugaskan Clauberg ke Block nombor 10 di kem.

 Clauberg sangat ingin untuk mencari yang murah dan mudah untuk mensterilkan perempuan. Sering kali dia menggunakan asid cair yang disuntikkan ke dalam rahim wanita. Para wanita yang indung telur mengalami kerosakan telah mereka dihapuskan dan kemudian dihantar ke Berlin untuk kajian lanjut. Kadang-kadang pesakit dibunuh supaya autopsi yang akan dilakukan. Dikatakan bahawa 300 orang perempuan sedang melakukan percubaan pada selama waktu ini. Clauberg akhirnya ditangkap, dibebaskan, dan ditangkap lagi, tetapi meninggal sebelum diadili.


Iklan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews