Wednesday, January 18, 2012

5 Lokasi Penggambaran Filem Yang Pernah Diganggu Hantu

1 - Kenji Wu di penggambaran filem LOVE RECIPE

Kenji Wu @ Next Magazine

Penampakan yang berlaku bulan September 2011 ini boleh dikatakan sangat nyata. Dalam pengambilan gambar untuk promo drama remaja berjudul LOVE RECIPE ini, kelihatan pelakonnya, Kenji Wu, sedang bersandar di kereta. Ternyata gambar yang berjaya diambil menampakkan kelibat perempuan sedang mengintip dari balik tubuh Kenji. Padahal, ketika itu kereta dipastikan dalam keadaan kosong.

Kenji sendiri mengaku bahawa ketika dia sedang melakukan adegan ciuman di dalam kereta tersebut bersama pelakon Ivlyn Li, dia merasa seseorang menepuk belakangnya dari belakang. Dia juga seperti mendengar suara yang melarangnya melakonkan adegan itu. Namun ketika menoleh, tidak ada siapa-siapa di belakangnya.


2 - Lori Membabi Buta di lokasi penggambaran filem VALKYRIE

Adolf Hitler@imagination-our-inspiration.blogspot.com

Peristiwa ini berlaku ketika pembuat filem Bryan Singer sewaktu dirinya sedang mengarahkan filem bersama pelakon Tom Cruise dalam penggambaran filem VALKYRIE pada tahun 2008. Tiba-tiba muncul sebuah kereta kebal yang bergerak membabi buta berjalan ke arah lokasi shooting.

Mujurlah ditakdirkan, seorang stuntman berjaya melompat ke dalamnya dan mengendalikan kereta kebal itu sehingga kru-kru boleh terhindar dari mala petaka tersebut. Kru-kru curiga bahawa kereta kebal tersebut dikendalikan oleh Adolf Hitler yang ketika itu menjadi subjek cerita filem. Pasal sebelumnya diketahui bahawa kenderaan tersebut rosak dan tidak lagi boleh digunakan.


3 - Sandra Bullock ketika penggambaran filem GRAVITY

Sandra Bullock @ retna

Peristiwa mengerikan ini terjadi pada tahun 2010. Ketika itu pelakon veteran ini sedang menjalani shooting di dalam salah satu gereja tua di London. Sandra mengaku benar-benar tidak dapat tidur nyenyak pada malam hari kerana ketakutan yang luar biasa. Dia seperti merasakan serangan hantu di dalam gereja yang dipenuhi harta dari London tersebut.

Rasa takut itu terus dirasakan oleh Sandra selama beberapa waktu. Walaupun tidak dilaporkan adanya hantu, namun hal itu cukup mengganggu. Akhirnya Sandra meminta agar gereja tersebut dibersihkan dari hantu-hantu yang kerap membuatnya gelisah tersebut.


4 - Hantu di Lokasi penggambaran filem 'X-MEN: FIRST CLASS'

James McAvoy@filmofilia.com

James McAvoy, yang memegang peranan Professor X dalam filem ini mendedahkan bahawa rumah di Anglefield House, Berkshire, England yang mereka jadikan rumah singgah selama penggambaran filem memang berhantu. Dia mendedahkan bahawa dirinya sempat melihat hantu yang berkeliaran, dan salah satu hantu yang dikenalinya adalah hantu Sir Patrick Stewart.


5 - Empat orang maut secara misteri ketika penggambaran filem 'MISTERI HANTU BIMBIT'

Ilustrasi@21cineplex.com

Penggambaran filem MISTERI HANTU BIMBIT di Telaga Warna, kawasan Dieng, Wonosobo, Jawa Tengah benar-benar membawa mala petaka. Beberapa kru filem mati secara misteri di lokasi penggambaran filem selama penggarapannya. Kru-kru yang maut tersebut, semuanya diketahui masih berkaitan dengan penggarapan filem.

Orang pertama yang meninggal ketika penggarapan filem adalah juru kunci Telaga Warna. Dia meninggal satu hari selepas kru melanggar larangan untuk mandi di telaga. Disusul dengan kematian salah satu warga yang merupakan isteri dari orang yang malam sebelumnya diminta tolong untuk menggali makam untuk keperluan shooting. Warga yang meninggal tersebut akhirnya dimakamkan di lubang yang digali untuk shooting tersebut.

Dua orang lain yang maut adalah pemandu dan pembantu pemandu lori pasir yang melintas berhampiran perkuburan tua dengan pokok beringin besar. Warga tempatan percaya bahawa pohon tersebut tidak boleh diambil gambarnya, tetapi pantang tersebut dilanggar. Akhirnya, pokok itu tumbang sehari selepasnya dan mencelakai dua orang tersebut.


[Kpl / ris , Kapanlagi , Unikversiti]

Iklan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews